Kalkstuc

Kalkstuc geeft een aangenaam woon- en leefklimaat!

Net als leem zorgt kalk voor een gezond woonklimaat. Door de hoge pH-waarde van kalk en alkaliteit vindt schimmel geen voedingsbodem in kalk, hetgeen een positieve uitwerking heeft voor vochtige ruimtes en achter meubelen (kasten) bij koude wandoppervlaktes. Daarnaast neemt kalk overvloedige vocht uit de lucht op (hoge luchtvochtigheid) en staat het vocht bij een drogere periode (lage luchtvochtigheid) weer naar binnen af. De kalkwanden “ademen” als het ware en worden een “natuurlijke airconditioning”. Kalkstuc is ook perfect toe te passen voor de buiten- en binnenzijde afwerking bij strobalenbouw.
In de Zwitserse Alpen wordt één van de zuiverste kalksteen-soorten in Europa gewonnen. De ongekend hoge kwaliteit uit zich in een kalksteen met 98% calciumcarbonaat, zonder vervuilingen. Hierdoor is deze kalk geschikt voor de levensmiddelenindustrie, drinkwaterzuivering én voor uitermate gezonde wandafwerkingen met een zeer hoge helderheidsgraad. Gebrande kalk staat al sinds de oudheid bekend als uitmuntend bouwmateriaal dat gebruikt werd als metselmortel, pleistermateriaal en verf.
Zo gebruikten de Romeinen bijvoorbeeld kalkpleister en kalkverf voor het creëren van de mooiste fresco-schilderingen in kathedralen en villa’s. Waarbij ze tevens wisten dat kalk de meest natuurlijke en beste methode is om schimmels uit de woonruimtes te verdrijven. Met natuurkalk afgewerkte wanden kunnen blijven ademen en hebben een natuurlijke desinfecterende werking. Zo worden schimmelgroei in de woning voorkomen en ontstaan moderne en gezonde afwerkingen, zonder kunstmatige toevoegingen. Dat is de onderscheidende factor.

Voordelen:


– 100% natuurlijk materiaal.
– Zuivere kalkpleister & kalkverf.
– Schimmelwerend.
– Soepele en prettige verwerking.
– Hoge opbrengst.
– Diffusie-open & vochtregulatie.
– Aangenaam binnenklimaat.
– Voor vele ondergronden.
– Voor kelders en badkamers.
– Aangenaam woonklimaat.
– Ook toepasbaar in combinatie met Naturewall, Naturetherm & Comfortwall systemen.


Offerte aanvragen .

Call Now Button