Beton Ciré

In naadloze afwerking van vloeren, wanden en meubels zijn veel verschillende producten en merken verkrijgbaar met verschillende eigenschappen. Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen VERBAU-betonstuc en tadelakt, béton ciré, of Beal Mortex. Daarom hebben we de verschillen en de overeenkomsten maar eens op een rijtje gezet:

VERBAU-betonstuc is een béton ciré
VERBAU-betonstuc is een béton ciré: samengesteld uit cement/beton en hars. Cement is alkalisch en heeft daardoor schimmelwerende eigenschappen. Het product is speciaal ontwikkeld voor natte ruimtes zoals een douche. Het is zelfs geschikt om er (zwem)baden en spoelbakken mee af te werken. Een afgewerkte laag VERBAU-betonstuc is flexibel genoeg om spanningen op te vangen in bijvoorbeeld hoeken van (badkamer)wanden en vloeren met vloerverwarming en is bovendien vet- en zuurbestendig. Dat maakt het ook tot een ideaal afwerkmateriaal voor bijvoorbeeld aanrechtbladen.

VERBAU-betonstuc vs. Beal Mortex Beal Mortex is een waterdicht stucproduct op basis van kalk en hars, waar VERBAU-betonstuc is opgebouwd uit het hardere beton en hars. Qua flexibiliteit doen beide producten niet voor elkaar onder. Het aanbrengen van Beal Mortex is specialistisch werk. Er wordt gewerkt met verschillende mortels met verschillende korrelgrotes. De waterdichte laag wordt om verontreiniging te voorkomen afgewerkt met een was of sealer. Beal Mortex heeft, in tegenstelling tot ons kleine ambachtelijke familiebedrijf een gigantisch marketingbudget. Daardoor is het bij veel (vak)mensen bekender, maar ook duurder. Een veel gehoorde opmerking van onze professionele verwerkers die ook ervaring hebben met Beal Mortex is dat VERBAU-betonstuc eenvoudiger te verwerken is. .

Mocht u vragen hebben over de producten of diensten die wij bieden, dan kunt u altijd vrijblijvend bij ons terecht.
Vraag offerte aan
Call Now Button